VSM STRUCTURAL
Expertize tehnice

Expertize tehnice

Expertiza tehnică a clădirilor existente urmărește să stabilească dacă acestea satisfac nivelurile de siguranță și performanță avute în vedere la proiectarea construcțiilor noi. Siguranța este pe primul loc, iar în numele siguranței se desfășoară aceste activități de evaluare.

De regulă, în cazul construcțiilor civile, industriale și agricole, evaluarea este necesară în momentul în care sunt supuse la solicitări seismice și, de aceea, verificările sunt realizate raportându-se la forțele seismice conform ultimelor coduri de proiectare.

Expertizele tehnice sunt necesare atunci când ne aflăm în situații de tipul:
  • Realizarea de modificări în cadrul unei clădiri existente
  • Extinderea pe verticală sau pe orizontală unei construcții și este necesară expertiza tehnică, care să prezinte modul în care structura poate fi consolidată și care să precizeze maniera de extindere a acesteia sau să aprobe/blocheze o supraetajare.
  • Consolidarea unei clădiri existente care a trecut prin mai multe cutremure și care nu mai oferă siguranța unei construcții realizată în această perioadă.
  • Schimbarea destinației unei construcții existente implică și ea o procedură asemănătoare, deoarece se schimbă configurațiile, dar și parametrii după care se realizează o expertiză tehnică.


Raportul de expertiză este întocmit în urma unui proces ce conține următoarele etape:

  1. Inspecția construcției
  2. Colectarea informațiilor referitoare la geometria clădirii, calitatea materialelor utilizate și calitatea detaliilor de execuție
  3. Măsurători ale elementelor de structură și de compartimentare
  4. Teste la locație sau prelevare de probe pentru laborator
  5. Realizarea calculelor necesare pentru a emite o concluzie
  6. Realizarea documentației


middle-banner image
SERVICII

Îți oferim consiliere și suport tehnic în realizarea proiectului

Ai un proiect în lucru și dorești să colaborăm?
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.